Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Mε Πάρκινσον ο Glenn Tipton των Judas Priest - Aποχωρεί από τις συναυλίες του γκρουπ


ΧΩΡΙΣ το κιθαριστικό δίδυμο που τους έκανε τεράστιο όνομα στο heavy metal, μένουν οι Judas Priest κι ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ τους. Ετσι, μετά τη φυγή του KK Downing, από το γκρουπ αποχωρεί -τουλάχιστον από το πρόγραμμα των συναυλιών- και ο Glenn Tipton, καθώς όπως ανακοίνωσε πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον...






Ο Τipton διαγνώστηκε με τη νόσο πριν από 10 χρόνια, ωστόσο ο 70χρονος κιθαρίστας έδινε τη μάχη του κρυφά και καθώς, φυσικά, η νόσος ήταν σε αρχικό στάδιο. Οπως φαίνεται πλέον, δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει τη μπάντα στην παγκόσμια περιοδεία (υπενθυμίζεται ότι οι Priest είναι προγραμματισμένο να έρθουν τον Ιούλιο στην Ελλάδα) εν όψει το νέου άλμπουμ Firepower και τη θέση του θα πάρει ο Andy Sneap των Hell.


«Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσει η περιοδεία και ότι δεν θα αφήσω το συγκρότημα, απλά ο ρόλος μου έχει αλλάξει. Δεν αποκλείω να επιστρέψω στη σκηνή όταν αισθανθώ ικανός. Σε κάποια στιγμή στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, ανυπομονώ πραγματικά να δω όλους τους υπέροχους μεταλλικούς μανιακούς μας φίλους για άλλη μια φορά», τόνισε ο Tipton.

Ο Andy Sneap.
Oι Judas Priest τόνισαν σχετικά: «Εχουμε το προνόμιο να παρακολουθούμε την αποφασιστικότητα και την ακλόνητη δέσμευσή του όλα αυτά τα χρόνια, δείχνοντας το πάθος και την πίστη του μέσα στο γκρουπ. Είναι ένας πραγματικός metal ήρωας! Δεν μας εκπλήσσει η επιμονή του Glenn να ολοκληρώσουμε την περιοδεία «Firepower» και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Andy που μας ενώνει για να καταστήσουμε τις επιθυμίες του Glenn, πραγματικ'οτητα. Οπως είπε και ο Glenn, δεν μπορούμε να περιμένουμε να τον έχουμε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή στο δρόμο. Σε αγαπάμε, Glenn!»

Η νόσος του Parkinson είναι μια νευροεκφυλιστική διαταραχή, η οποία οδηγεί σε προοδευτική επιδείνωση της κινητικής λειτουργίας του ανθρώπου λόγω απώλειας εγκεφαλικών κυττάρων που παράγουν ντοπαμίνη. Καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονται, γίνεται πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν καθημερινά καθήκοντα και να συνεχιστεί μια ανεξάρτητη ζωή.

Η νόσος του Πάρκινσον επηρεάζει ένα στα 100 άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ η μέση ηλικία κατά την έναρξή της είναι τα 60 χρόνια. Β'εβαι, υπάρχουν περιπτώσεις με ανθρώπους να έχουν διαγνωσθεί και από την ηλικία των 18 ετών. Η ακριβής αιτία της νόσου είναι άγνωστη, αν και έρευνα υποδεικνύει ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Pat Torpey των MR. BIG, πέθανε την περασμένη εβδομάδα λόγω επιπλοκών από τη νόσο του Parkinson.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...