Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

LIFE: Οταν οι Τhin Lizzy έπαιξαν στο BBC μαζί με μία 70χρονη οπαδό τους


HTAN Σάββατο 9 Ιανουαρίου του 1982 όταν οι Thin Lizzy είχαν προσκληθεί στην εκπομπή του Jimmy Savile, «Jim'll Fix It» του BBC. Περίπου 1,5 μήνα πριν είχαν κυκλοφορήσει το προτελευταίο άλμπουμ τους κι ένα από τα σπουδαιότερα της πορείας τους, το Renegade με lead κιθαρίστα τον μοναδικό Snowy White...








O Phil Lynott δέχθηκε μια... παράξενη επιστολή, μέρες πριν από τη «ζωντανή» εκπομπή. Μία κυρία 70 ετών, μέλος μιας Skiffle/Rag μπάντας των 50's από το Μπρίστολ, η May Booker, ζήτησε από τον μεγάλο καλλιτέχνη να συμμετάσχει στα πλήκτρα του κομματιού Hollywood, παίζοντας ένα δικό της solo το οποίο είχε προσαρμόσει στη σύνθεση, όντας φανατική οπαδός των Thin Lizzy.

O Lynott, συγκινήθηκε από το αίτημα της ηλικιωμένης φαν του γκρουπ και το αποδέχθηκε, όπως, φυσικά, έγινε και από τους συντελεστές της εκπομπής. Ετσι, όταν ήρθε η ώρα του Hollywood, στα πλήκτρα πλάι στον Darren Wharton, στάθηκε η γλυκύτατη May Booker. Το τραγούδι ανακατασκευάστηκε διακριτικά για τους σκοπούς της τηλεοπτικής παράστασης, με τον Lynott να τραγουδάει τους στίχους ελαφρώς διαφορετικά. Στο τέλος του κομματιού, η κα Booker βραβεύθηκε από τον ηγέτη της μπάντας. Απολαύστε το βίντεο:



THE SHADOW



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...