Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Nέο σοκ: Νεκρή η Dolores O'Riordan


NEA απώλεια - σοκ για το χώρο του σκληρού ήχου. Η Dolores O'Riordan, η τραγουδίστρια των Cranberries έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου της. «Σε όλους αυτούς που παρακολουθούν και υποστηρίζουν την Ιρλανδική μουσική, τους Ιρλανδούς μουσικούς και καλλιτέχνες, ο θάνατός της θα είναι μια μεγάλη απώλεια», τόνισε πριν από λίγη ώρα ο Ιρλανδός Πρόεδρος, Michael D. Higgins...







Πολύ μικρή σε ηλικία, αλλά προλαβαίνοντας να γιγαντώσει σε πωλήσεις (περισσότερους από 40 εκατομμύρια δίσκους) το ιρλανδικό συγκρότημα The Cranberries, έφυγε χτες Κυριακή, ξαφνικά από τη ζωή η χαρισματική frontwoman, 
Dolores O'Riordan. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της απεβίωσε κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο Λονδίνο.


Oι Cranberries, που βασίστηκαν στη χαρακτηριστική ιρλανδική φωνητική τεχνοτροπία της Dolores, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο alternative ήχο τους, έγιναν διάσημοι στη δεκαετία του 1990 με επιτυχίες όπως το Linger και το Zombie. Το γκρουπ διαλύθηκε το 2003. H δημοφιλής τραγουδίστρια ακολούθησε σόλο καριέρα μέχρι το 2009, όταν και το συγκρότημα επανενώθηκε και έκανε περιοδείες σε όλον τον κόσμο. Το 2017 η ευρωπαϊκή περιοδεία του συγκροτήματος διακόπηκε, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε η O’Riordan με την πλάτη της. Μετά τις συστάσεις των γιατρών αναβλήθηκαν επίσης και εμφανίσεις στις ΗΠΑ με το συγκρότημα να εκφράζει τη λύπη του. Πρόλαβε όμως να κυκλοφορήσει το άλμπουμ Something Else με ακουστικές επανεκτελέσεις μεγάλων επιτυχιών τους (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τα διεθνή μέσα, η τραγουδίστρια έπασχε από διπολική διαταραχή. Το 2014 συνελήφθη, καθώς είχε επιτεθεί σε γυναίκα αεροσυνοδό τραυματίζοντας την στο πόδι, κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Νέα Υόρκη στην Ιρλανδία, αλλά και σε έναν αστυνομικό μετά την προσγείωση του αεροσκάφους. Δήλωσε ένοχη και της επιβλήθηκε το πρόστιμο των έξι χιλιάδων ευρώ.

Η εκπρόσωπος της επιβεβαίωσε ότι η 
O'Riordan πέθανε έχοντας πάει στο Λονδίνο για ηχογράφηση, αλλά απέφυγε να πει οτιδήποτε για τα αίτια του θανάτου της. «Η οικογένειά της είναι σοκαρισμένη από τα νέα και έχει ζητήσει διακριτικότητα σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...