Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Shaman's Harvest - Red Hands Black Deeds [2017]


ΥΣΤΕΡΑ από το Smokin' Hearts & Broken Guns του 2014, οι Αμερικανοί Shaman's Harvest επιστρέφουν, φωνάζοντας παρόντες μετά τη σοβαρή πορεία της υγείας του τραγουδιστή τους, Νathan Hunt, ο οποίος έδωσε μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα. Πολλά βιώματα συγκεντρωμένα, λοιπόν στο 6ο πόνημα ενός γκρουπ που παίζει ανάμεσα στο alternative hard rock με πολλά southern στοιχεία και προσπαθεί από το 1999 να φτιάξει το όνομά του πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ...







{Mικρό μεν, αλλά σίγουρα ένα βήμα μπροστά για τους Shaman's Harvest}


Με το Red Hands Black Deeds, ο Hunt και η παρέα του, εμφανίζονται σαφώς πιο ορεξάτοι και επιθετικοί από το πιο μελωδικό προηγούμενο άλμπουμ τους και αν μη τι άλλο, καθοριστική ακούγεται η συμβολή του παραγωγού Keith Armstrong (Black Stone Cherry, Rise Against), ο οποίος εμπλουτίζει τον ήχο του γκρουπ με διάφορα τρικ (εφέ, πεντάλ κτλ), που δίνουν μια επιπλέον «ζωντάνια» στο άλμπουμ και το ύφος που ακολουθεί.

Η φωνή του Hunt είναι πιο τραχιά, πιο grunge, ερμηνεύοντας εξαιρετικά τα κομμάτια, το σύνολο των οποίων θα ικανοποιήσει τους ακροατές που «πλέουν» πιο πολύ στο alternative. Τα ριφ όμως δε λείπουν. Είναι ξεσηκωτικά, φρέσκα, αλλά όποτε χρειαστεί θα βαρύνουν για να προσφέρουν το απαιτούμενο «βάθος», όπως στο κομμάτι Soul Crusher, ενώ το distortion θα χαρακτηρίσει το The Devil in Our Wake, αλλά και το So Long σε μια λίστα κομματιών όπου η ηχητική «βρωμιά» του νότου είναι πανταχού παρούσα.


Φυσικά, από ένα alternative άλμπουμ δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι ήπιες, μελωδικές στιγμές, όπως το Long View, εκεί όπου οι προβληματισμοί για την πορεία της ανθρωπότητας ξεχειλίζουν. Σχεδόν κάντρι ύφος θα συναντήσουμε στο Off the Tracks με τους Harvest να πετυχαίνουν μια αξιόλογη ποικιλία στο άλμπουμ τους χωρίς όμως να μπερδεύουν τον ακροατή.

Το Red Hands Black Deeds πειραματίζεται, προβληματίζεται, εκπέμπει «θράσος», παίρνει ρίσκα, αλλά διατηρεί, παράλληλα, την ηχητική ταυτότητα των Shaman's Harvest. Αν και πρόκειται για μικρό βήμα, το γκρουπ προχωρά μπροστά, απευθύνεται πρωτίστως στο αμερικάνικο κοινό, αλλά θεωρώ πως θα προσελκύσει και πιο... σκληροπυρηνικούς ακροατές, τόσο μέσα από το alternative, όσο και από το hard rock.

The Songs:

1. Red Hands and Black Deeds (Prelude) 2:13
2. Broken Ones 3:38
3. The Come Up 3:27
4. A Longer View 4:06
5. Soul Crusher 3:56
6. Off the Tracks 3:12
7. Long Way Home 4:15
8. The Devil in Our Wake 4:32
9. Blood Trophies 5:06
10. So Long 3:02
11. Tusk and Bone 4:00
12. Scavengers 4:12

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 7,5>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...