Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Lindsey Buckingham / Christine McVie (Fleetwood Mac) - Buckingham / McVie [2017]


ΓΙΑ ΤΟΥΣ Fleetwood Mac δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν και το... διαζύγιο με τα blues ήρθε σχετικά σύντομα και μετά την εποχή Peter Green, το γκρουπ πέρασε με τα χρόνια σε πιο pop rock μονοπάτια, αλλά πάντα έχοντας να πει σπουδαία πράγματα, καθώς η σύνθεση που εδραίωσε από το 1975 με τους Mick Fleetwood, Lindsey Buckingham, Christine και John McVie, αλλά και τη Stevie Nicks, κέρδισε μια νέα γενιά οπαδών...






{Ουσιαστικά, η επιστροφή των Fleetwood Mac με μπροστάρηδες τους Buckingham και McVie}



Με αξία αδιαμφισβήτητη και γευόμενοι τους «ζουμερούς» καρπούς της εκτόξευσής τους με το Rumours του 1977, το γκρουπ άρχισε να φανερώνει τις τυπικές... αστάθειες που φέρνει η επιτυχία. Εριδες, διαφωνίες, καβγάδες και καταχρήσεις, έφερναν μέλη του συγκροτήματος, συχνά, στην πόρτα της εξόδου, με αποτέλεσμα, άλμπουμ με την ετικέτα Fleetwood Mac, να κυκλοφορούν με απώλειες ή φιλικές συμμετοχές των μουσικών που είχαν αποχωρήσει από το σχήμα.

Οπως και στο Say You Will πριν από 14 χρόνια, την τελευταία προσπάθεια του σχήματος από το οποίο η Christine McVie εμφανίζεται ως additional musician. Aπό τότε το γκρουπ δεν κυκλοφόρησε full length άλμπουμ. Φέτος, ήρθε η στιγμή για ακόμη ένα παράδοξο: οι Fleetwood Mac, με απούσα τη Nicks, να... συνοψίζονται στο πρώτο άλμπουμ των δύο μελών τους, του Lindsey Buckingham και της Christine McVie.


Οι δύο μουσικοί που μοιράζονται τα φωνητικά (o Buckingham παίζει κιθάρα, μπάσο, keys, πιάνο, percussion και η McVie keys, organ, piano, rhodes piano), έχουν τη συνδρομή των Mick Fleetwood (drums, percussion) και του John McVie (μπάσο) σε ένα άλμπουμ που δε θα μπορούσε να μην έχει όλα τα χρώματα και τα αρώματα των Fleetwood Mac της εποχής τους.

Θα μπορούσε η συγκεκριμένη δουλειά να αποτελεί ένα νέο άλμπουμ της μεγάλης αυτής μπάντας; Σαφέστατα. Buckingham και McVie, δεν προσπαθούν, δε θέλουν, δε μπορούν (;), δε γουστάρουν, να εγκαταλείψουν την πεπατημένη που τους εκτόξευσε στις πωλήσεις. Μελωδίες, εξαιρετικές εναλλαγές, συναίσθημα στις ερμηνείες, αλλά και αρκετή pop χροιά, χαρακτηρίζουν το πόνημα που τιτλοφορείται ως Buckingham / McVie και είναι σίγουρο πως ο ακροατής θα ταξιδέψει πίσω στην ένδοξη περίοδό τους.

Σχεδόν όλα τα κομμάτια του άλμπουμ θα μπορούσαν να βρίσκονται σε άλμπουμ όπως τα Rumours, Tusk, Mirage ή και τα Fleetwood Mac και Tango in the Night, όμως τα Love Is Here to Stay και Carnival Begin προκαλούν πραγματικό ρίγος τόσο σε ερμηνεία, όσο και στη δουλειά του Buckingham στις κιθάρες. Τα pop, Too Far Gone και Game of Pretend θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως οι πιο μέτριες στιγμές αυτής της δεκάδας, όμως, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το άλμπουμ είναι θαυμάσιο και αναμένεται να συνεπάρει -κυρίως- τους οπαδούς των Fleetwood Mac. Αλλωστε, για ακόμη ένα άλμπουμ τους δεν πρόκειται;

Τhe Songs:

1. Sleeping Around the Corner (lead vocals: Buckingham) 3:48
2. Feel About You (lead vocals: C. McVie) 3:28
3. In My World (lead vocals: Buckingham) 4:25
4. Red Sun (lead vocals: C. McVie) 3:15
5. Love Is Here to Stay (lead vocals: Buckingham) 4:25
6. Too Far Gone (lead vocals: C. McVie) 3:21
7. Lay Down for Free (lead vocals: Buckingham) 3:56
8. Game of Pretend (lead vocals: C. McVie) 4:34
9. On with the Show (lead vocals: Buckingham) 3:47
10. Carnival Begin (lead vocals: C. McVie) 4:40
Total length: 39:39

ΤΗΕ SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...