Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Warrant - Louder Harder Faster [2017]


NAI, TO EXOYME επαναλάβει δεκάδες φορές ότι η μουσική είναι τέχνη, αλλά είναι και βιώματα. Χωρίς αυτά, χάνεται το... αλατοπίπερο. Βέβαια, στην περίπτωση των Warrant... έχει χαθεί η μπάλα. Παρά το τόσο πλούσιο ταλέντο τους, ποτέ δεν κατάφεραν να κρατήσουν μια σταθερά και μετά τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους, το Cherry Pie του 1990, κάτι οι κρεπάλες κάτι οι θάνατοι, το γκρουπ παρέμεινε στη σκιά αυτού του άλμπουμ. Ομως, ως γνήσια τέκνα του L.A., δεν το βάζουν κάτω...







{Κομμάτια που μυρίζουν «κρεπάλη», μουσικές για ξεφάντωμα και πάρτι}


Με 8 άλμπουμ στην πλάτη από το μακρινό 1989 και το Dirty Rotten Filthy Stinking Rich, οι Warrant επιστρέφουν για το 9ο χτύπημά τους, θέλοντας να πείσουν το κοινό και τους εαυτούς τους, ότι έχουν λόγο ύπαρξης. Το 2001 ήταν η τελευταία παράσταση του χαρισματικού frontman τους, Jani Lane, στο εξαιρετικό άλμπουμ διασκευών, Under the Influence, καθώς ο Αμερικανός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή το 2011, μόλις 47 ετών. 

Η άφιξη του Jaime St. James έφερε παλμό στο Born Again του 2006, αλλά το γκρουπ μπήκε πάλι στα... πιτς για ακόμη πέντε χρόνια, ώσπου έπιασε το μικρόφωνο ο χαρισματικός Robert Mason. Joey Allen, Erik Turner, Jerry Dixon και Steven Sweet βρήκαν αυτό που έλειπε και το Rockaholic του 2011 άφησε υποσχέσεις.

Υποσχέσεις που δείχνουν να τηρούν οι Warrant μέσα από το φετινό Louder Harder Faster. Το γκρουπ μάς ταξιδεύει στην παραζάλη των 90's με αλήτικη διάθεση, «ιδρωμένα» ριφ και glam - sleaze κατευθείαν από τα ξέφρενα πάρτι του Hollywood. H φωνή του Mason (κράμα Myles Kennedy [Alter Bridge] - Whitfield Crane [Ugly Kid Joe]), προσφέρει μοναδικές διακυμάνσεις και μια ιδιαίτερη θεατρικότητα που απογειώνει τις ζωηρές συνθέσεις και την σπουδαία παραγωγή του Jeff Pilson.


Joey Allen και Erik Turner βγάζουν απίστευτη ενέργεια στις κιθάρες, ενώ πολλούς πόντους χαρίζει στα κομμάτια το drumming του Steven Sweet. Πρωτοτυπία δε θα ακούσουμε στο Louder Harder Faster, πλην του remake του κλασικού Merle Haggard στο I Think I'll Just Stay Here and Drink. Ολα είναι «κομμένα και ραμμένα» στο πλαίσιο που έχει διαμορφώσει το γκρουπ αυτά τα περίπου 30 χρόνια, όμως, όπως προανάφερα, το άλμπουμ βγάζει ενέργεια, κέφι, διάθεση, εξαιρετικό ήχο μέσα από πολύ καλές συνθέσεις, που θα ταξιδέψουν τον ακροατή σε μέρες ανέμελες, κομμάτια που μυρίζουν «κρεπάλη», μουσικές για ξεφάντωμα και πάρτι.

Oι Warrant θα θυμίσουν στους παλαιότερους μιαν άλλη εποχή όπου όλα ήταν τελείως διαφορετικά. Για τους νεότερους θα αποτελέσουν την ευκαιρία να νιώσουν πιο άμεσα τους ρυθμούς μιας περιόδου όπου τα πάντα ήταν ρευστά, ο σκληρός ήχος πάλευε να βρει μια νέα διέξοδο, αλλά πάνω απ' όλα ήξερε να διασκεδάζει...

The Songs:

1. Louder Harder Faster 2:57
2. Devil Dancer 4:14
3. Perfect 4:10
4. Only Broken Heart 4:52
5. U In My Life 3:50
6. Music Man 4:25
7. Faded 3:40
8. New Rebellion 3:45
9. Big Sandy 2:35
10. Choose Your Fate 3:54
11. Let It Go 4:08
12. I Think I'll Just Stay Here and Drink 3:06

ΤHE SHADOW
Αξιολόγηση: 7>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...