Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Εφυγε από τη ζωή ο Chris Cornell - Aπαγχονισμός, η αιτία θανάτου (updated)


Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ που άφησε εποχή με τους Soundgarden, o σπουδαίος Chris Cornell, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθες το βράδυ σε ηλικία 52 ετών στο Ντιτρόιτ. Η αιτία του απροσδόκητου θανάτου που έχει σοκάρει την παγκόσμια ροκ κοινότητα, οφείλεται σε απαγχονισμό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή...








Οπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Κομητείας Γουέιν, ο 52χρονος καλλιτέχνης απαγχονίστηκε
 στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διανυκτέρευσε την Τετάρτη έπειτα από μια συναυλία. «Η αιτία του θανάτου κρίθηκε ότι είναι η αυτοκτονία δι' απαγχονισμού. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», ανέφερε η υπηρεσία, μετά την αρχική νεκροψία-νεκροτομή.

«Η οικογένεια του Κορνέλ θα συνεργαστεί στενά με τον ιατροδικαστή για να γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου του. Η (Ελληνίδα) σύζυγός του Βίκυ (Καραγιάννη) και η οικογένειά του σοκαρίστηκαν όταν πληροφορήθηκαν τον αιφνίδιο θάνατό του. Θέλουν να ευχαριστήσουν τους θαυμαστές του για τη συνεχή έκφραση της αγάπης τους και την αφοσίωσή τους και να ζητήσουν αυτές τις ώρες τον σεβασμό της ιδιωτικής τους ζωής», τονίστηκε νωρίτερα 
σε ανακοίνωση του εκπροσώπου της οικογένειας, Μπράιαν Μπάμπερι.

Οι Soundgarden, μαζί με τους Nirvana, τους Alice In Chains και τους Pearl Jam, είναι οι Big 4 του grunge κινήματος του Σιάτλ, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, στις αρχές της δεκαετίας των 90's.

O Christopher John Boyle γεννήθηκε στο Σιάτλ στις 20 Ιουνίου του 1964 και είχε 7 αδέρφια. Παράτησε το Λύκειο μετά το διαζύγιο των γονιών του και έγινε μάγειρας, ενώ παράλληλα το Boyle μετετράπη σε Cornell από αντίδραση.

Έπαιζε πιάνο και τύμπανα και η πρώτη μπάντα του θεωρούνται οι The Shemps to 1982. Δύο χρόνια μετά ξεκινά το… πείραμα των Soundgarden, με τον ίδιο να ξεκινά μαθήματα φωνητικής και το 1986 υπογράφουν στην Sub Pop Records (βλ. αφιέρωμα Nirvana) και κυκλοφορούν το πρώτο ΕΡ τους.


Δύο χρόνια μετά θα έρθει το πρώτο άλμπουμ (Ultramega OK) με την εταιρία SST. Το 1989 αλλάζουν εταιρία και μέσα από την A&M κυκλοφορούν το Louder Than Love. Eκείνο το διάστημα ο Cornell συμμετέχει στην tribute band για τον Andrew Wood με τους Jeff Ament, Matt Cameron, Stone Gossard, Mike McCready και τον Eddie Vedder να συμμετέχει σε 3 κομμάτια του ενός και μοναδικού ομώνυμου άλμπουμ του σχήματος με τίτλο Τemple Of Dog.

Ο «σεισμός» όμως ακούει στο όνομα Badmotorfinger (1991), το οποίο εκτοξεύει το γκρουπ και σε συνδυασμό με το Superunknown το 1994, οι Soundgarden γίνονται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής και του grunge. Το 1999 κυκλοφορεί το psychedelic folk rock και πρώτο solo άλμπουμ του με τίτλο Euphoria Morning. To 2001, κι ενώ οι Soundgarden αποτελούν παρελθόν για τον Cornell, δημιουργούνται οι Audiosoave, ένα σχήμα με τον ίδιο στα φωνητικά και τους Tim Commerford, Brad Wilk και Tom Morello από τους Rage Against the Machine, κυκλοφορώντας τα άλμπουμ Audioslave, Out Of Exile, Revelations.

Από το 2007 θα συνεχίσει τον μοναχικό δρόμο του με τα Carry On, Scream (2009), Songbook (2011) και Higher Truth (2015), ενώ μαζί με τη σύζυγό του Βίκυ Καραγιάννη θα ιδρύσουν το ίδρυμα Chris and Vicky Cornell που συγκεντρώνει πόρους και συνεργάζεται με οργανισμούς για τη στήριξη άστεγων, φτωχών και κακοποιημένων παιδιών.

Τα τελευταία χρόνια ο καλλιτέχνης έδινε μάχη με την κατάθλιψη. RIP Chris...
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...