Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Carry On Wayward Son [Kansas / Anthrax] 1976 / 2017


AYTH τη φορά η στήλη δε θα ταξιδέψει πολύ πίσω στο παρελθόν. Αυτή τη φορά έχει... φρέσκα νέα. Ποια είναι αυτά; Το Carry On Wayward Son νομίζω πως το γνωρίζετε όλοι. Κάποιοι το έχουν ακουστά, κάποιοι όμως, έχουν τη σπουδαία αυτή στιγμή των Kansas και του Kerry Livgren «εικόνισμα» στη δισκοθήκη τους. Οπως οι Anthrax. Πέρσι τον Φεβρουάριο, κυκλοφόρησαν το 11ο άλμπουμ τους με τίτλο For All Kings. Φέτος, στην expanded edition του άλμπουμ σε βινύλιο, πρόσθεσαν και τη δική τους εκδοχή σ' αυτόν τον prog ύμνο...






Ετσι λοιπόν, έβαλαν μέσα τα 11 κομμάτια του For All Kings, έξι session demos, τη διασκευή του Black Math των White Stripes, το Vice of the People της ιαπωνικής έκδοσης και φυσικά την τελευταία προσπάθειά τους στο Carry On Wayward Son, το οποίο τιτλοφορείται ως Carry On, με τον Joey Belladonna να ερμηνεύει μοναδικά το απαιτητικό αυτό κομμάτι.

«Παρότι το έχω παίξει αμέτρητες φορές ως έφηβος, έπρεπε να πάω πίσω στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μου και να θυμηθώ πως πρέπει να παίξω αυτό το κομμάτι. Θέλαμε να το παίξουμε όπως πραγματικά αξίζει. Θέλαμε πραγματικά να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για τους οπαδούς μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο ντράμερ των Anthrax, Charlie Benante, ενώ είπε σχετικά με τα νεανικά του χρόνια και τους Kansas: «Ηθελα να κάθομαι και να τους κοιτάζω με τις ώρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Benante έβαλε κι αυτός το... χεράκι του για τη δημιουργία του artwork της νέας αυτής προσπάθειας (δείτε το πιο κάτω), μια παραλλαγή ουσιαστικά του εξωφύλλου του Leftoverture. Ακούστε, λοιπόν, τη διασκευή των Anthrax, αυτή των Dream Theater στο ίδιο κομμάτι από το EΡ του 1995, Change Of Seasons, του Yngwie Malmsteen από το Inspiration του 1996 και των Stryper από το άλμπουμ The Covering του 2011.

Η προσπάθεια των Anthrax:



H διασκευή των Dream Theater:



H διασκευή του Malmsteen (φωνητικά Jeff Scott Soto):



Η άποψη των Stryper:


Kαι φυσικά το πρωτότυπο:



Το νέο artwork των Anthrax:



THE SHADOW






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...