Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Thunder - Rip It Up [2017]


OΙ THUNDER δε θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις στους παλαιότερους. Για τους νεότερους, αν δεν τους λέει κάτι ο τίτλος, το φετινό Rip It Up, αποτελεί έναν καλό λόγο για να τους μάθουν, έστω ξεκινώντας από το παρόν προς το παρελθόν. Γι' αυτούς που τους ακούνε από τη δεκαετία του '90, θα αποτελέσει ακόμη μία αφορμή για να «επιστρέψουν» σ' εκείνη την εποχή...




{Καταφέρνει να περικλείει πολλά είδη μουσικής στα σπλάχνα του, όμως χωρίς να μπερδεύει τον ακροατή}


Με 10 άλμπουμ στην... πλάτη, οι Αγγλοι χαρντρόκερς επιχειρούν τη δεύτερη προσπάθειά τους μετά την επιστροφή τους στο προσκήνιο το 2015 με το Wonder Days και ύστερα από 12 χρόνια απραξίας. Ολα, μα όλα, περιστρέφονται γύρω από τον 
Luke Morley, ο οποίος έχει γράψει τα πάντα, έχει κάνει μια σπουδαία παραγωγή, μαγεύει ξανά με την κιθάρα, αλλά και τα keys, ενώ ο Danny Bowes, θαρρείς πως έχει νικήσει το χρόνο και τη φθορά του: ακούγεται κρυστάλλινος και ζωηρός, σα να μην πέρασε μια μέρα από το μακρινό Backstreet Symphony.

To Rip It Up καταφέρνει να περικλείει πολλά είδη μουσικής στα σπλάχνα του, όμως χωρίς να μπερδεύει τον ακροατή σε κανένα σημείο του. Blues, rock και hard rock, soul, funk, glam, grunge και rock n' roll, αναδίδονται μαεστρικά μέσα από το άλμπουμ· ένα άλμπουμ με προσωπικότητα ισχυρή, από μια έντιμη, μουσικά, μπάντα.



Σ' αυτή τη δουλειά, θα απολαύσουμε glam πινελιές στα No One Gets Out Alive και Rip It Up, αλήτικα ριφ, αλλά και γυναικεία χορωδία στο υπέροχο She Likes the Cocaine, ένα πανέμορφο σόλο του Morley στη μπαλάντα Right from the Start, grunge και rock n' roll στο Shakedown, τη μπασογραμμή α λα Black Velvet του Chris Childs στο εθιστικό In Another Life ή πιο sleaze πλεύσεις στο The Enemy Inside και ξανά rock n' roll στο Tumbling Down, με τους Gary James και Childs να δίνουν ρεσιτάλ απλότητας στο rhythm section.

Οι Thunder δε βγάζουν ένα άλμπουμ για να αρχίσουμε τις συγκρίσεις με παλαιότερά τους. Το Rip It Up περιέχει μεστότητα, πείρα, σοφία. Η μουσική τους διαχέεται σαν απαλό αεράκι που χαϊδεύει τις αισθήσεις αυτών -κυρίως της ηλικίας μου- που έζησαν για τα καλά αυτή τη μπάντα απ' τα δισκογραφικά γεννοφάσκια της. To δίπολο Bowes - Morley εκπέμπει ποιότητα, η οποία ανεβαίνει επίπεδα με τη σημαντική συμβολή του Ben Matthews.

Αναμφίβολα, το Rip It Up ακούγεται ευχάριστα και θα πρότεινα σε όποιον το προσεγγίσει, να το ακούσει χωρίς να παρακάμψει ούτε ένα κομμάτι, αλλά συνεχόμενο απ΄την αρχή του μέχρι το τέλος. Οι Thunder χαρίζουν ποικιλία, ποιότητα, διάθεση και καθαρό ήχο σε μεγάλες ποσότητες, ενώ «χτυπούν» σε όλες τις ηλικίες των οπαδών του χαρντ ροκ. Αν μη τι άλλο, αυτό από μόνο του κάνει αυτή τη δουλειά, σημαντική.


Τrack List:

1. No One Gets Out Alive 4:21
2. Rip It Up 4:43
3. She Likes the Cocaine 4:34
4. Right from the Start 5:23
5. Shakedown 4:08
6. Heartbreak Hurricane 4:46
7. In Another Life 4:57
8. The Chosen One 5:09
9. The Enemy Inside 3:10
10. Tumbling Down 5:25
11. There's Always a Loser 4:38

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...