Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Striker - Striker [2017]


«ΣΟΒΑΡΗ περίπτωση οι Striker. Aν και η ηλικία των μελών τους, με το ζόρι φθάνει τα 30, παίζουν σαν τις μεγάλες μπάντες που αγαπήσαμε στα 80's». Ετσι είχα αρχίσει την παρουσίαση -πέρσι, τέτοιον καιρό- του 4ου άλμπουμ των Striker, με τίτλο Stand In The Fire. Δώδεκα μήνες μετά, οι Καναδοί power μεταλάδες, ξαναχτυπούν με το ομώνυμο Striker και τολμώ να πω πως θέτουν υποψηφιότητα για ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς...






{Oι Striker προσελκύουν ακροατές και φίλους από κάθε γενιά οπαδών του metal}


Η φοβερή τετράδα από το Εντμοντον επιστρέφει για να μας παρασύρει σε ακόμη ένα ταξίδι στα 80's με πολύ power/heavy metal και thrash/groove «ενέσεις», μέσα από την τελευταία τους δουλειά. Μια δουλειά που περικλείει έντονα αρώματα μιας άλλης εποχής, με ήχους, συνθέσεις και αισθητική που στέλνουν τον ακροατή τουλάχιστον 30-40 χρόνια πίσω. 

Ακρως επιθετικοί, με κοφτερά solos, «ζυμωμένοι» με τα «ιερά» ύδατα του metal των 80's, καταφέρνουν να παρουσιάσουν ένα άλμπουμ που ξεχειλίζει νοσταλγία, προσεγμένη μουσική, η οποία, όμως, απέχει... μίλια από το να χαρακτηριστεί «παλαιομοδίτικη», κι αυτό αποτελεί άθλο για τους Striker, τόσο για την εποχή που επιλέγουν να ακολουθήσουν σχεδόν... πιστά, όσο και για το ότι το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πλουσιοπάροχο.


Τι εννοώ; Μέσα από τις συνθέσεις τους θα ακούσεις από Whitesnake, Iron Maiden, ΤΝΤ, Helloween, μέχρι Anthrax, Pantera και αρκετές hardcore «σφήνες», όπως στο Pass Me By. Το Striker κοχλάζει και πάλλεται στους ρυθμούς και τη φρεσκάδα των Καναδών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως, επιλέγουν φέτος μια διαφορετική... κουλτούρα για το εξώφυλλο, εντελώς διαφορετική από αυτά που μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Σημαντικότερα σημεία για να πάρει μια ιδέα ο ακροατής από αυτό το άλμπουμ αποτελούν αναμφισβήτητα τα Over the Top (μακράν το καλύτερο), Freedom's Call, το Born To Lose, αλλά και το εισαγωγικό Former Glory. Kερασάκι σ' αυτή την υπέροχη τούρτα αποτελεί η διασκευή του Desire, από το No More Tears του Ozzy Osbourne.

Οι Striker έχουν αποκτήσει τεράστια μεταλική παιδεία και αποδεικνύουν πως έχουν τις γνώσεις, το πάθος και την ποιότητα να προσελκύσουν ακροατές και φίλους από κάθε γενιά οπαδών του metal. Ειδικά όταν τυγχάνουν εξαιρετικών παραγωγών, όπως αυτή του Fredrik Nordstrom και φυσικά μέσα από τη δικιά τους πλέον εταιρία, Record Breaking Records. To φετινό άλμπουμ τους είμαι πεπεισμένος πως θα συζητηθεί...


Τrack List:

1. Former Glory 03:59 
2. Pass Me By 03:33 
3. Born to Lose 04:02 
4. Cheating Death 00:53 
5. Shadows in the Light 03:29 
6. Rock the Night 04:30 
7. Over the Top 04:38 
8. Freedom's Call 04:30 
9. Curse of the Dead 03:49 
10. Desire 05:27 
Total: 38:50


THE SHADOW
Αξιολόγηση 9>10








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...