Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Testament - Brotherhood Of The Snake [2016]


ΣΕ ΜΙΑ χρονιά κατά την οποία το thrash metal δείχνει να διανύει τη δεύτερη νιότη του και σπουδαία γκρουπ του χώρου έχουν παρουσιάσει εξαιρετικά άλμπουμ, θα ήταν... τουλάχιστον αντιφατικό να λείπουν οι Τιτάνες, Testament, από το φετινό πάρτι. Ετσι, δηλώνουν ξανά παρών με το 11ο άλμπουμ τους, Brotherhood Of The Snake...





{Ισως η καλύτερη thrash κυκλοφορία του 2016...}



Εχοντας φτιάξει μια σταθερή βάση στο line up τους από το προηγούμενο άλμπουμ, Dark Roots Of Earth του 2012 -με το «πολυβολείο» που ακούει στο όνομα Gene Hoglan να κάθεται ξανά στα ντραμς, δίπλα στην «αγία τριάδα» (Chuck Billy, Alex Skolnick, Eric Peterson) και τον Steve DiGiorgio να επιστρέφει στο γκρουπ αντικαθιστώντας τον Greg Christian- οι Testament εμφανίζονται ξανά με μια δουλειά που προκαλεί τρόμο...

Αν και ήμουν πεπεισμένος πως μετά το εκπληκτικό Dark Roots Of Earth και τη σοβαρή περιπέτεια του Chuck Billy με τον καρκίνο των όρχεων, δύσκολα θα επέστρεφαν σε τόσο υψηλές πτήσεις, οι Testament αποδεικνύουν ότι η προηγούμενη κυκλοφορία τους ήταν απλά μια... προπόνηση. Ερχονται το ίδιο μανιασμένοι, αλλά τόσο συμπαγείς και πολυποίκιλοι, που πρέπει να γυρίσουμε 15 με 20 χρόνια πίσω για να βρούμε ένα τόσο πλήρες άλμπουμ τους, τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά.

Το Brotherhood Of The Snake, αποτελεί ήδη ένα από τα ωραιότερα 45λεπτα της ζωής μου. Ουσιαστικοί, ακέραιοι, με αμείλικτο ταλέντο, οι Testament καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ταβάνι για το μεγαλείο τους. Ο Chuck Billy ακούγεται φρέσκος και με... κολασμένη ενέργεια και ερμηνεία όπως στο ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, ενώ σε τραγούδια όπως τα The Pale King (πόσο Metallica θυμίζουν σε κάποια σημεία, πόσο θα θέλαμε να ακούγαμε έτσι τους Metallica) και Born in a Rut, κινείται διακριτικά πάντα ανάμεσα στο φωνητικό πλαίσιο των Hetfield και Mustaine.



Ο Skolnick είναι ξανά σπουδαίος σε κομμάτια όπως το προαναφερθέν The Pale King, ενώ μαζί με τον Peterson υφαίνουν πανύψηλα πέπλα από solos και μελωδίες που συναρπάζουν (Black Jack). Κι όταν στο πάρτι αυτό μπαίνει ο Hoglan, σε συνδυασμό με την άφιξη του DiGiorgio, δημιουργείται μια ισορροπία... τρόμου στο rhythm section. Το «ηφαίστειο» Hoglan εκρήγνυται και σαρώνει τα πάντα, όπως στο Centuries of Suffering και στο απίστευτο Stronghold (ακούστε τι κάνει μαζί με τις κιθάρες). 

Κάποιες στιγμές οι Testament «ενεργοποιούν» τους... κόφτες και τα απότομα, αβυσσαλέα ριφ τους προκαλούν σεισμό. Στο The Number Game πιστεύω πως αν παιχτεί μέσα στο νερό θα σηκώσει τσουνάμι για πλάκα. Οι Καλιφορνέζοι ξέρουν πως να υφαίνουν ένα πραγματικό thrash κομμάτι από την αρχή μέχρι το τέλος του. Πραγματοποιούν μια από τις υψηλότερες πτήσεις του παραδοσιακού thrash των 80's εδώ και πολλά χρόνια.

Το Brotherhood Of The Snake είναι ένα μεγαλοπρεπές thrash άλμπουμ, γεμάτο φονικά, χορταστικά ριφ και solos απίστευτης δύναμης, και ντραμς που λεηλατούν κάθε σκέψη του ακροατή. Οι Testament ξέρουν πότε να γίνουν μελωδικοί και πότε βάναυσοι, τρίβοντας στα μούτρα των εμπνευστών του Big 4 τη φετινή δουλειά τους. Το Brotherhood Of The Snake είναι αναμφισβήτητα ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς και ίσως η καλύτερη thrash κυκλοφορία του 2016.

Tracklisting:

1. Brotherhood of the Snake 4:14
2. The Pale King 4:51
3. Stronghold 4:00
4. Seven Seals 5:38
5. Born in a Rut 4:57
6. Centuries of Suffering 3:34
7. Black Jack 4:21
8. Neptune's Spear 5:27
9. Canna-Business 3:47
10. The Number Game 4:38
Total length: 45:27

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 10>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...