Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Alter Bridge - The Last Hero [2016]


ΤΡΙΑ χρόνια πέρασαν από το Fortress, την τελευταία εξαιρετική δουλειά των Alter Bridge και παρά την έντονη δραστηριότητα του Myles Kennedy και του Mark Tremonti έξω από τη σκιά της... γέφυρας, το γκρουπ επιστρέφει δυναμικά με το πέμπτο άλμπουμ του, το The Last Hero...






{Aκόμη μία σημαντική προσθήκη 
στη δισκογραφία τους}


Οι Alter Bridge έμειναν καιρό στα... πιτς, όμως σ' αυτό το άλμπουμ βγάζουν την ορμή που φέρουν οι ενεργοί πυλώνες του (Kennedy, Tremonti). Το The Last Hero φέρει την αγριάδα του Fortress, αλλά με πιο «ακατέργαστο» (πιπέρι στο στόμα μου) ήχο, αγριεμένα ριφ, όμως πάντα αναμεμειγμένα με αρκετό alternative και μελωδίες από το παρελθόν. Με τον Brian Marshall και τον Scott Phillips να υψώνουν ένα επιβλητικό rhythm section, το γκρουπ δημιουργεί ένα τσαμπουκαλεμένο σύνολο, αλλά πάντα με δόσεις ακριβείας.

Δεν θα κουράσει τους λάτρεις των Alter Bridge, γιατί τόσο οι μελωδίες, όσο και η έντονη παρουσία alternative σημείων, κρατά τα χαρακτηριστικά την μουσικής τους, φρέσκα και εμφανή, παρά τις πλούσιες ομοβροντίες στα περίπου 67 λεπτά του άλμπουμ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εναρκτήριο Show Me a Leader. Οι ΑΒ αναζητούν στιχουργικά έναν άξιο ηγέτη με στόχους και επιμονή και αυτό φροντίζουν να το δείξουν παίζοντας ένα «κλασικό» Alter Bridge κομμάτι, ξεσηκωτικό με πεντακάθαρο solo από την 7χορδη του Tremonti. Κλασικό είπαμε; «Πάρτε το The Writing on the Wall με τα "βρόμικα" ριφ του», θα μπορούσε να μας πει η μπάντα. Το κομμάτι περνά σε αμιγώς heavy metal μονοπάτια, με solo που θυμίζει ελαφρώς Megadeth, Stone Sour και μόνο η φωνή του Kennedy «γλυκαίνει» αυτή τη σχεδόν 5λεπτη «θύελλα».


Οι ΑΒ δεν πτοούνται. Στη συνέχεια θα παίξουν με τις... αντοχές τους. Ετσι θα συναντήσουμε κομμάτια όπως το The Other Side, όπου ο ήχος θα παραμείνει «βρόμικος». Τα ριφ «σέρνονται» κάνοντας το κομμάτι από τα πιο βαριά του άλμπουμ. Τα 60's ψυχεδελικά, παραμυθένια ριφ του My Champion και τα solos των Kennedy/Tremonti αλλάζουν την ατμόσφαιρα, όπως και το alternative Cradle to the Grave με ρεφρέν και ακόρντα που μαγεύουν. 

Το γκρουπ θα μας θυμίσει τις μέρες του Fortress στο Losing Patience, θα υπερβάλλει, ίσως, με το υπερβολικά alter, You Will Be Remembered, αλλά θα μας χαρίσουν και την κορυφαία (για τα γούστα μου) στιγμή του άλμπουμ, το Crows on a Wire, με επιβλητικότατα, καλοδουλεμένα ριφ, πολύ θυμό και νέα «οσμή» Megadeth. O κιθαριστικός οργασμός των Tremonti/Kennedy θα μας αποκαλύψει ακόμη ένα σπουδαίο κομμάτι όπως το Twilight, μια απλή, μα συνάμα πλούσια και δροσιστική hard rock νότα, αλλά και νέες «εκρήξεις» ριφ στο Island of Fools. Για φινάλε οι ΑΒ, μας στέλνουν πίσω στις μέρες του Blackbird, με το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, που φέρει «ψήγματα» John Petrucci και φυσικά αποτελεί την ιδανική επιλογή για την αυλαία.

Οι Alter Bridge δείχνουν ότι παρά την έντονη δραστηριότητα των μελών τους, δεν έχουν χάσει τη χημεία τους. Εχουν καύσιμα και καθαρό μυαλό. Βέβαια, με 13 κομμάτια, δε λείπουν οι... μικροκοιλιές στο άλμπουμ, όμως σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνουν μία ακόμη σημαντική δουλειά της σπουδαίας αυτής μπάντας. Οι ΑΒ παίζουν και συνθέτουν, κάνοντας τα πάντα να φαίνονται ως μέρος ενός σχεδίου ακριβείας. Πότε συναισθηματικοί, πότε οργισμένοι, με την ερμηνεία του Kennedy να προσθέτει έξτρα φορτία στον ακροατή και τον Tremonti να «κεντάει» ξανά, οι Αμερικανοί βάζουν ακόμη μία σημαντική προσθήκη στη δισκογραφία τους. 

Τracklisting:

1. Show Me a Leader 5:05
2. The Writing on the Wall 4:27
3. The Other Side 5:54
4. My Champion 4:40
5. Poison in Your Veins 4:18
6. Cradle to the Grave 5:40
7. Losing Patience 4:09
8. This Side of Fate 6:47
9. You Will Be Remembered 4:42
10. Crows on a Wire 4:26
11. Twilight 4:14
12. Island of Fools 5:00
13. The Last Hero 6:42

Total length: 66:42

THE SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...