Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Tarja - The Shadow Self [2016]


Η TARJA Τurunen oλοκληρώνει με το The Shadow Self αυτό που είχε αφήσει... μισό από την αρχή του φετινού καλοκαιριού και το The Brightest Void, ουσιαστικά το... κυρίως πιάτο της νέας υπ' αριθμόν 5 προσωπικής δουλειάς της, μετά το διαζύγιο με τους σπουδαίους Nightwish. Kαι, δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι σύντομα θα πάρει διαζύγιο και με τους περισσότερους οπαδούς της...





{Mια Tarja μπερδεμένη, εγκλωβισμένη,
που προσπαθεί να «υπάρξει» μόνο με τη θεϊκή 
φωνή της}


Είναι απίστευτα δύσκολο ο οποιοσδήποτε ακροατής, να μείνει αδιάφορος σε μια τόσο σπουδαία φωνή. Ομως η Tarja έχει σηκώσει τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη, όλα αυτά τα χρόνια και μοιραία θα κριθεί πολύ αυστηρά για μία φορά ακόμη. Ηδη, τα μηνύματα από το The Brightest Void δεν ήταν θετικά και δυστυχώς, το The Shadow Self δείχνει ότι δεν θα αποτελέσει κάποιο σημείο αναφοράς της καριέρας της 38χρονης Φινλανδής.

Η ντίβα του συμφωνικού metal, έχει καλέσει πολλούς καλλιτέχνες να τη συντροφέψουν σ' αυτό το ταξίδι της: από την Alissa White - Gluz των Arch Enemy μέχρι τον συμπατριώτη της, Max Lilja των Apocalyptica με το τσέλο του, αλλά και πολλούς άλλους, για ένα άλμπουμ που έχει αναμενόμενα πλούσια ενορχήστρωση, αλλά όχι τη συνοχή και το υπόβαθρο που θα περιμέναμε.


Ως σταθερές του The Shadow Self θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το εναρκτήριο Innocence με πολύ κλασικό πιάνο και πιασάρικο ριφ και μελωδίες, αλλά και το Demons in You που ακολουθεί, όμως εδώ η White-Gluz επισκιάζεται αισθητά από τα -core φωνητικά του κομματιού. Κάπου εδώ, μάλλον, τελειώνει και το ενδιαφέρον για το άλμπουμ. Το No Bitter End το ακούσαμε ήδη από το The Brightest Void και, προσωπικά, δε με ενθουσίασε, ενώ από 'κει κι έπειτα το άλμπουμ δείχνει σαφώς μπερδεμένο.

Το Love to Hate προσπαθεί να «φανεί» ατμοσφαιρικό, αλλάζει σε ποπ, προσθέτει ριφ και στο τέλος ο ακροατής, μάλλον δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει ακούσει. Η διασκευή των Muse που ακολουθεί με το Supremacy από το άλμπουμ του 2012, The 2nd Law, δεν εκπλήσσει ευχάριστα, ειδικά όταν ακούς κάποιες «υστερικές» τσιρίδες της Tarja. Το άλμπουμ κλείνει με το σχεδόν 13λεπτο, Too Many, που δημιουργεί κλίμα, αλλά κάνει μια δίλεπτη παύση για να ακολουθήσει crossover (!) και bit (!!!) για φινάλε.

Η Tarja παρουσιάζεται εγκλωβισμένη και αποδεικνύεται ότι μόνο με μια σπουδαία φωνή δεν μπορεί να υποστηρίξει το μεγάλο όνομα που οικοδόμησε στους Nightwish. Προτιμά πιο πιασάρικα κομμάτια, ενώ το metal θαρρείς πως συνυπάρχει από... συνήθεια στο άλμπουμ.

Track List:

1. Innocence 6:03
2. Demons in You (feat. Alissa White-Gluz) 4:44
3. No Bitter End 4:26
4. Love to Hate 5:57
5. Supremacy (Muse cover) 5:03
6. The Living End 4:41
7. Diva 5:45
8. Eagle Eye 4:36
9. Undertaker 6:41
10. Calling from the Wild 5:13
11. Too Many 12:53


THE SHADOW
Αξιολόγηση 4>10






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...