Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Sunstorm (Joe Lynn Turner) - Edge Of Tomorrow [2016]


ΠΑΡΟΤΙ αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες όχι μόνον του υπογράφοντα, αλλά και εκατομμυρίων φίλων του σκληρού ήχου, ο Joe Lynn Turner, ποτέ δεν κατάφερε μια σταθερή μουσική «στέγη», αντάξια της αξίας του. Τι κι αν τραγούδησε για τους Deep Purple, τους Rainbow, τον Malmsteen, με τον Glenn Hughes, με προσωπικά σχήματα, ουδέποτε «έδεσε» το όνομά του με μια μπάντα. Φέτος, τον βρίσκουμε μόλις στο 4ο άλμπουμ των Sunstorm, κι ας έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια από το ξεκίνημα του σχήματος...




{Ενα άλμπουμ αντάξιο του μεγέθους του Turner και με έντονο ελληνικό άρωμα στο πρώτο video clip του}


Αλλάζοντας ριζικά το σχήμα των Sunstorm, ο 64χρονος τραγουδιστής, φέρνει στο γκρουπ τον Alessandro Del Vecchio (Eden’s Curse, Hardline, Voodoo Circle, Jorn Lande, Silent Force), ο οποίος κάνει σχεδόν τα πάντα στο Edge Of Tomorrow -από τα πλήκτρα, μέχρι το songwriting και την παραγωγή- και συνδυασμό με την έλευση του ταλαντούχου κιθαρίστα 
Simone Mularoni (DGM, Elvenking, Ancient Bards, Hell in the Club, Trick or Treat), το αποτέλεσμα καταλήγει να είναι πάρα πολύ καλό.

Πιασάρικες χαρντ ροκ - AOR μελωδίες στις οποίες ισορροπεί η κιθάρα με τα πλήκτρα, αλλά και ριφ που παραπέμπουν σε καθαρά heavy ρυθμούς (ακούστε το Heart Of The Storm), αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του άλμπουμ, εκεί όπου θα ακούσουμε -μοιραία- πολλά μικρά πραγματάκια από τον Turner του Slaves And Masters και των Rainbow της εποχής του (το ομώνυμο κομμάτι στην εισαγωγή, μού φέρνει πολύ σε Odyssey του Malmsteen, παρεμπιπτόντως). Το songwriting του Edge Of Tomorrow, δε θα μας εκπλήξει ιδιαίτερα, αλλά στον αντίποδα, δεν έχει και κάτι λάθος που θα χαλάσει τη συνολική εικόνα του άλμπουμ.

Ο Τurner δείχνει να ζορίζεται σε κάποια σημεία των κομματιών, όμως μένει εντός του φωνητικού του πλαισίου, λόγω τεράστιας πείρας, καταδεικνύοντας και στον πλέον δύσπιστο, ότι είναι ένας σπουδαίος τραγουδιστής.

Στο Edge of Tomorrow θα βρείτε ένα καλό μείγμα AOR με γεμάτα ριφ και αξιόλογα solos, που μπορεί να μην κάνουν αυτή την προσπάθεια, «άλμπουμ της χρονιάς», όμως συγκροτούν έναν εξαιρετικό δίσκο -ίσως τον καλύτερο των Sunstorm-, ο οποίος θα ικανοποιήσει στο έπακρο τους οπαδούς του μελωδικού χαρντ ροκ και δη του Joe Lynn Turner.


H tracklisting:

1. Don't Walk Away From A Goodbye (5:06)
2. Edge Of Tomorrow (6:07)
3. Nothing Left To Say (4:55)
4. Heart Of The Storm (4:44)
5. The Sound Of Goodbye (5:25)
6. The Darkness Of This Dawn (4:26)
7. You Hold Me Down (4:20)
8. Angel Eyes (4:57) 
9. Everything You've Got (4:07) 
10. Tangled In Blue (3:33) 
11. Burning Fire (4:11) 
12. Angel Eyes (Acoustic Version) (Japan Bonus Track) (4:34)


THE SHADOW

Αξιολόγηση 7>10

Στο κομμάτι Edge of Tomorrow, οι στίχοι αφορούν στις παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Το μαγικό clip σκηνοθετήθηκε από τον Μενέλαο Συκοβέλη και γυρίστηκε στη χαράδρα του Βίκου.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...