Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Striker - Stand In The Fire [2016]


ΣΟΒΑΡΗ περίπτωση οι Striker. Aν και η ηλικία των μελών τους, με το ζόρι φθάνει τα 30, παίζουν σαν τις μεγάλες μπάντες που αγαπήσαμε στα 80's. Glam-power με ολίγον thrash metal, αποτελούν τα περίπου 44 λεπτά του 4ου full length άλμπουμ τους, Stand In The Fire. Eνός άλμπουμ που αξίζει τα χρήματά του μέχρι κεραίας...




{Καθαρό απόσταγμα power-glam metal των 80's, 
χωρίς φρου-φρου κι αρώματα}


Από το 2008 όταν και ξεκίνησαν την πορεία τους με ένα demo κι ένα ΕΡ την επόμενη χρονιά, το Eyes In The Night του 2010 έφερε την επίσημη εκκίνηση της καναδικής μπάντας. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και φέτος οι Striker, θαρρείς πως παίρνουν την εκδίκησή τους για τον πολυετή αυτό παραγκωνισμό τους. Το 
Stand In The Fire, «καίει» σαν φωτιά.

Καθαρό απόσταγμα glam metal των 80's, χωρίς φρου-φρου κι αρώματα. Οι Striker χτυπούν στο ψαχνό, με συνθέσεις βγαλμένες από τα καλύτερα όνειρά μας εκείνη τη δεκαετία. Ενα άλμπουμ που θα λέγαμε πως άργησε 30 χρόνια. Mια κυκλοφορία που σφύζει από φρεσκάδα, έστω κι αν τα κομμάτια «ανήκουν» σε μιαν άλλη εποχή, την οποία σχεδόν όλα τα μέλη της μπάντας ήταν αγέννητα.


Φανταστείτε, για παράδειγμα, να ακουγόταν το Out for Blood κατά το 1987. Ενα power κομμάτι που θερίζει, ενώ παράλληλα ακούγεται σαξόφωνο (!!!). Φανταστείτε μεγάλους κιθαρίστες της εποχής να τρώνε τα... νύχια τους, ακούγοντας την υποδειγματική κιθαριστική συνεργασία των Timothy Brown και Trent Halliwell, με τα ανηλεή ριφ, τις καλοφτιαγμένες γέφυρες και τα λαμπερά, εμπνευσμένα solos του άλμπουμ αυτού. Κι όταν η βελόνα αγγίζει τα Outlaw, μετά το instrumental όργιο του Escape from Shred City, αλλά και το Locked In, ένα αξιοζήλευτο, πολυεπίπεδο thrash παίρνει τη σκυτάλη και εκτοξεύει το άλμπουμ.

Το Stand In The Fire, είναι ένας τσαμπουκαλεμένος και καλοδουλεμένος glam δίσκος. Ενας δίσκος γεμάτος ζωή, χωρίς το παραμικρό ίχνος... αγγαρείας, με νέους ταλαντούχους μουσικούς που σέβονται αυτό που κάνουν. Δε γνωρίζω πότε θα έρθει στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άλμπουμ. Οποτε γίνει όμως, θα πρέπει να το αναζητήσετε. Είναι σίγουρο ότι θα ανανεώσει τις... παλιοσειρές και θα αποτελέσει ένα από τα ιδανικότερα δείγματα μια μεγάλης εποχής για τους νεότερους οπαδούς και μουσικούς.

Η tracklisting:

1. Phoenix Lights 03:38
2. Out for Blood 03:51
3. Too Late 04:52 
4. Stand in the Fire 03:39 
5. The Iron Never Lies 04:06 
6. Escape from Shred City 02:53 
7. Outlaw 04:35 
8. Locked In 03:45 
9. United 04:06 
10. Better Times 03:37 
11. One Life 04:17 
Total time: 43:19

ΤΗΕ SHADOW
Αξιολόγηση 9>10





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...