Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Νεκρός και ο σπουδαίος Jimmy Bain...


ΠΡΙΝ από 16 ημέρες, στη στήλη «Χρονομηχανή», είχα ασχοληθεί με το Holy Diver του Ronnie James Dio, γράφοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι η πιο καίρια επιλογή του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη για τον συγκεκριμένο δίσκο, ήταν ο Jimmy Bain και πως η μεγάλη ενέργεια του άλμπουμ αυτού, εκλύεται από το μπάσο του. Δυστυχώς, ο Σκωτσέζος μπασίστας, δεν είναι πια μαζί μας, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Ο κύριος με τη μαύρη κάπα, πρέπει να το πάρει αλλιώς...







Ο Jimmy Bain γεννήθηκε στη Σκωτία το 1947 και μεγάλωσε στον Καναδά. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 έγινε μέλος των 
Street Noise και το 1975 εντάχθηκε στους Rainbow για το Rising, από τους οποίους αποχώρησε το 1977. Ενα χρόνο μετά, δημιούργησε τους Wild Horses μαζί με τους Brian Robertson των Thin Lizzy, Νeil Carter (UFO, Gary Moore). To 1981 o Βain συμμετείχε στη δημιουργία του Dirty Fingers του Gary Moore, ενώ από το 1983 έγινε μέλος της προσωπικής μπάντας του Dio, συμμετέχοντας στα άλμπουμ Holy Diver, ΤHe Last In Line kai Dream Evil.

To 1991 δημιούργησε τους WWIII και το 1999 επανασυνδέθηκε με τον Dio για τα άλμπουμ Magica και Κilling The Dragon, ενώ το 2003 δημιούργησε τους The Hollywood All Starz και 3 Legged Dogg.  Εδώ και τρία χρόνια, μαζί με πρώην μέλη των σχημάτων της προσωπικής μπάντας του Ronnie James Dio, δημιούργησε ένα νέο γκρουπ, τους Last In Line (λεπτομέρειες ΕΔΩ). 

Θα μας μείνει αξέχαστος, όχι μόνο για τα ιστορικά κομμάτια στα οποία συμμετείχε, αλλά και για το γεμάτο, στιβαρό ήχο και παίξιμό του.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...