Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Brainstorm - Scary Creatures [2016]


ΟΙ BRAINSTORM είναι από τις μπάντες που ξέρουν τι θέλουν. Χωρίς «αλατοπίπερα» και «σάλτσες», παρουσιάζουν από το 1997, αξιόλογα άλμπουμ, ανεβάζοντας αισθητά τον πήχη από το Ambiguity του 2000 και την έλευση του Andy Franck στα φωνητικά. Το 11ο φετινό, Scary Creatures, δεν αλλάζει τη σταθερή power metal πορεία. Χτυπά κατευθείαν στην καρδιά...







{Οι Brainstorm παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό power metal άλμπουμ, το οποίο αξίζει προσοχής}

Mε το βάρος να πέφτει ξανά στα φονικά ογκώδη ριφ, η γερμανική μπάντα παίζει... αγνό, παραδοσιακό, ευρωπαϊκό power metal που αγαπάμε. Χωρίς πρωτοτυπίες, αλλά με αμείωτο όγκο και πάθος. Τη μόνη διαφορά θα εντόπιζα στο πρόσωπο του Andy Franck, ο οποίος παρουσιάζεται φανερά πιο βελτιωμένος, πιο θεατρικός· μερικές φορές σε κάτι ανάμεσα από Rob Halford και Geoff Tate, προσφέροντας μια απίστευτη ταύτιση με το σκοτεινό υπόβαθρο του άλμπουμ.
Η υπόλοιπη μπάντα, παρότι σε κάποια (πολλά) σημεία, παραπέμπει... ενοχλητικά, σε Nevermore, σε Judas Priest ή σε Iced Earth, δεν χάνει την ταυτότητά της, την οποία ενισχύει με ένα μόνιμο σφυροκόπημα που δεν επιτρέπει καμία «κοιλιά» στο άλμπουμ. Οι κιθάρες (πότε μελωδικές, πότε «βρώμικες» και «ακατέργαστες») αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά και της νέας δουλειάς της γερμανικής μπάντας, τα ντραμς «ποδοπατούν» τον ακροατή, ενώ αν το μπάσο ήταν ένα-δύο «κλικ» πιο πάνω (όπως π.χ. στο κομμάτι We Are...), θα μιλούσαμε για μια μεγαλειώδη παραγωγή.

Σε γενικές γραμμές, το Scary Creatures, αξίζει της προσοχής, ειδικά από τους οπαδούς του συγκεκριμένου μουσικού ιδιώματος. Πρόκειται για ένα «σφιχτό» άλμπουμ, με συνθέσεις που δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις, όμως παρουσιάζουν όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας καλός, στιβαρός power metal δίσκος. Οι Brainstorm, μπορεί να μην αφήσουν άφωνο τον ακροατή, σίγουρα θα τον αφήσουν... κουφό.


Η tracklisting:

01. The World To See 5:13
02. How Much Can You Take 4:15
03. We Are… 5:30
04. Where Angels Dream 4:42
05. Scary Creatures 5:51
06. Twisted Ways 5:26
07. Caressed By The Blackness 4:33
08. Scars In Your Eyes 4:28
09. Take Me To The Never 5:09
10. Sky Among The Clouds 5:07


THE SHADOW
Αξιολόγηση: 8>10







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...