Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Black Star Riders - The Killer Instinct [2015]


EINAI απίστευτο πως μπορεί ένα άλμπουμ να κάνει έναν άνθρωπο τόσο ευτυχισμένο. Οι Black Star Riders χωρίς να... προσπαθήσουν πολύ, μάς χαρίζουν ακόμη ένα πόνημά τους, απ' το οποίο «ξεχειλίζουν» αναμνήσεις από τους Thin Lizzy, τσαμπουκαλεμένο hard rock και μεγάλες δόσεις «αλητείας» μέσα από συνθέσεις που κάτι μας θυμίζουν, ενώ παράλληλα είναι φρέσκες και κρυστάλλινες...




"Το The Killer Instinct, έχει κάτι το... μεταφυσικό, που ζωντανεύει την ιστορία, τις αναμνήσεις, συναισθήματα και πρόσωπα"
Για τους μη γνωρίζοντες, οι Black Star Riders είναι η μπάντα του σπουδαίου Scott Gorham, στυλοβάτη των Thin Lizzy και του αξέχαστου Phil Lynott. Ενα σχήμα που δημιουργήθηκε, αρχικά, για να παίζει σε live τις μεγάλες στιγμές των Lizzy. Το 2013, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν τα δικά τους κομμάτια μέσα από το άλμπουμ All Hell Breaks Loose, το οποίο τα πήγε περίφημα και αγαπήθηκε τόσο από κριτικούς, όσο και από τους μουσικόφιλους.

Δύο χρόνια μετά, και έχοντας προσχωρήσει στη μπάντα ο μπασίστας των Ratt, Robbie Crane, οι Gorham, Warwick, Damon Johnson και Jimmy DeGrasso, δημιούργησαν το The Killer Instinct, καταδεικνύοντας ότι όχι μόνο κατέχουν το φονικό ένστικτο, αλλά συνεχίζουν τη μεγάλη παράδοση των Thin Lizzy, σαν να μην «έφυγε» ποτέ από κοντά μας ο τεράστιος Lynott. Oπως και στον προκάτοχό του, το The Killer Instinct, είναι ταυτισμένο στο πνεύμα του μεγάλου γκρουπ του παρελθόντος, ο Warwick ερμηνεύει σαν το μεγάλο ίνδαλμά του και το αποτέλεσμα, μοιραία, εμφανίζεται σα να αποτελεί φυσική συνέχεια της ιστορίας. Τα κομμάτια, ένα προς ένα, όχι απλώς παραπέμπουν στους Thin Lizzy, αλλά αποτελούν την «επόμενη μέρα» τους, είναι γραμμένα και εκτελεσμένα αυστηρά στο συγκεκριμένο αυτό ύφος, όχι όμως σαν μια αντιγραφή, ένα κακέκτυπο. Το The Killer Instinct θέλει (και ίσως το καταφέρνει) να αποτελέσει 13ο ή 14ο άλμπουμ της ιστορίας των Lizzy, με κοφτά, βαριά ριφ υπό την καθοδήγηση του Gorham και τη μαεστρία του εξαιρετικού Damon Johnson. Σε κάποια σημεία διακρίνεις άλλοτε το Rocker, άλλοτε το Johnny The Fox, κάπου «κρυμμένους» τους Led Zeppelin, πανκ πινελιές, όπως στο Soldierstown, αλλά και αριστουργηματικές συνθέσεις όπως το You Little Liar.
Ως «φανατικός» φίλος των Thin Lizzy, αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής που κρατώ αυτό το άλμπουμ στα χέρια μου, ύστερα από πολλές ακροάσεις. Αισθάνομαι ότι ο Phil Lynott δεν έχει πεθάνει ποτέ και γι' αυτό ευγνωμονώ τόσο τον Ricky Warwick για την τόσο συνειδητή τάυτισή του με τον θρυλικό Ιρλανδό μουσικό, όσο και τον Scottie Gorham, ο οποίος στα 64 του κρατά άσβεστη τη φλόγα ενός τόσο μεγάλου γκρουπ, αλλά και τη δικιά μας. Το The Killer Instinct, έχει κάτι το... μεταφυσικό, που ζωντανεύει την ιστορία, τις αναμνήσεις, συναισθήματα και πρόσωπα. Ετσι απλά, με ένα μικρόφωνο, δύο Gibson, ένα μπάσο κι ένα σετ ντραμς. Εσείς, πιστεύετε στα «φαντάσματα»;



Η tracklisting:

1. The Killer Instinct 3:32
2. Bullet Blues 4:54
3. Finest Hour 3:56
4. Soldierstown 4:50
5. Charlie I Gotta Go 4:14
6. Blindsided 6:00
7. Through the Motions 3:47
8. Sex, Guns & Gasoline 4:00
9. Turn In Your Arms 3:50
10. You Little Liar 7:08





Αξιολόγηση: 8>10




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...