Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: The Answer - Raise A Little Hell [2015]


NA ΠΟΥ ήρθε μία ακόμη στιγμή των φοβερών και τρομερών The Answer, με το πέμπτο άλμπουμ τους 
Raise A Little Hell και δεύτερο με τον δισκογραφικό κολοσσό Napalm Records. Στη θέση του παραγωγού κάθεται για πρώτη φορά ο Guillermo Maya και με μιας όλα δείχνουν να μεταμορφώνονται. Προς το χειρότερο... 




Και θα μπω απευθείας στο... ψητό. Το Raise A Little Hell δεν ξεσηκώνει όπως τα προηγούμενα άλμπουμ. Παρότι ο ήχος της μπάντας έχει γίνει πιο τραχύς, παρότι έχει προστεθεί «πλούσιο» distortion τόσο στις κιθάρες, όσο και στο μπάσο, παρότι ο Neeson προσπαθεί με περισσότερα ερμηνευτικά (αποτυχημένα) ναζάκια και εφέ να τραβήξει πάνω του μεγαλύτερο βάρος των κομματιών, η συνθετική πενία του άλμπουμ είναι χαρακτηριστική και, δυστυχώς, παρασύρει στον «πυθμένα» ολόκληρο το Raise A Little Hell.
Οταν το μόνο κομμάτι που (προσπαθεί) να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα 12, είναι το Long Live the Renegades (με το άσχετο α λα Satriani σόλο και το Woman From Tokyo ριφ), τότε αντιλαμβάνεστε για τι μιλάμε. Το άλμπουμ περιέχει τραγούδια που άλλα θα ταίριαζαν στην Alanis Morissette (The Other Side), άλλα με υπερβολικά φωνητικά εφέ που χαλούν ό,τι καλό πάει να «χτιστεί» (Last Days of Summer), άλλα με αηδιαστικά 80's ποπ ρεφρέν (I Am What I Am) και άλλα εντελώς «άνοστα» και αδιάφορα (Cigarettes & Regret, Strange Kinda’ Nothing, Gone Too Long). Δύο καλές προσπάθειες, πέραν του Long Live the Renegades, φαντάζουν τα Aristocrat (σε παλαιότερο άλμπουμ δε θα έκανε τη διαφορά, πάντως) και Whiplash, που μάλλον απευθύνεται περισσότερο στο ραδιόφωνο και λιγότερο στους παραδοσιακούς φαν της μπάντας.
Μετά τα σταθερά υψηλά και ανά διετία, άλματά τους, από το 2009 και έπειτα, οι The Answer στραβοπατούν και πέφτουν άσχημα, τσακίζοντας το κορμί τους και τη διάθεση όσων τους αγάπησαν με τα προηγούμενα άλμπουμ. Το Raise A Little Hell από ένα σημείο και μετά, είναι ένας δίσκος τόσο προβλέψιμος, όσο το πιασμένο κορδονάκι στο πoρτ μπαγκάζ ενός ZX Citroen. 
Το άλμπουμ βγάζει συνθετικό εξαναγκασμό, κάτι που δε μπορεί να κρυφτεί από τη σημαντική προσπάθεια της παραγωγής. Ολες οι μπάντες, μικρές και μεγάλες, έχουν τις κακές στιγμές τους και θεωρώ ότι το Raise A Little Hell είναι μία από αυτές. Αν οι The Answer το αντιληφθούν και οι ίδιοι, θα μας κάνουν πολύ χαρούμενους. Με το επόμενο άλμπουμ...

Η tracklisting:


1. Long Live the Renegades
2. The Other Side
3. Aristocrat
4. Cigarettes & Regret
5. Last Days of Summer
6. Strange Kinda’ Nothing
7. I Am What I Am
8. Whiplash
9. Gone Too Long
10. Red
11. I Am Cured
12. Raise A Little Hell




Aξιολόγηση: 4>10




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...