Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Tankian: «Δεν αρκεί μια συγγνώμη από την Τουρκία»


Oι System of a Down ετοιμάζονται για τη συναυλία (με ελεύθερη είσοδο) στην κεντρική πλατεία του Γέρεβαν της Αρμενίας στις 23 Απριλίου του 2015, για την ενίσχυση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης σχετικά με την εκατονταετηρίδα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και τη σφαγή από τους Οθωμανούς. Το γκρουπ έχει ξεκινήσει μία μακρά εκστρατεία για την αναγνώριση των δολοφονιών του 1915 ως γενοκτονία.



Ο Serj Tankian τόνισε ότι η μπάντα επιδιώκει να τονώσει τη δημόσια συνείδηση μέσω της περιοδείας που έχει ονομαστεί «Ξυπνώντας τις Ψυχές». «Το σημαντικό πράγμα είναι η δικαιοσύνη. Αν κάποιος σκότωνε την οικογένειά μου και έκαιγε το σπίτι μου και εγώ τους κυνηγούσα για 100 χρόνια για να γυρίσουν και να πουν "συγγνώμη", τι θα σήμαινε αυτό;», τόνισε ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, κάνοντας εμφανές ότι μία απλή «συγγνώμη» δεν αρκεί για την Αρμενία.
Οι Αρμένιοι υποστηρίζουν ότι 1,5 εκατομμύρια των προγόνων τους σκοτώθηκαν το 1915 και 1916 στη γενοκτονία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Τουρκία απορρίπτει κατηγορηματικά τον όρο γενοκτονία και υποστηρίζει ότι 300.000 έως 500.000 Αρμένιοι και πολλοί Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο, όταν οι Αρμένιοι εξεγέρθηκαν κατά των Οθωμανών κυβερνητών τους και συντάχθηκαν με την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.
Οι System of a Down είναι πολιτικά ευαισθητοποιημένοι και παλαιότερα με το τραγούδι BYOB έχουν αντιταχθεί στον πόλεμο του Ιράκ. Ο γεννημένος στη Βηρυτό, Tankian, έγραψε πρόσφατα ένα συμφωνικό κομμάτι για να επικρίνει τη σφαγή του 1915, με τον Νεοζηλανδό συνθέτη, Τζον Ψαθά.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...