Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Within Temptation - Hydra [2014]


Eνα από τα μεγάλα «brand name» του συμφωνικού μέταλ, οι Within Temptation, επιστρέφουν δισκογραφικά, ύστερα από τρία χρόνια, με το Hydra. Ενα άλμπουμ με πολλά πρόσωπα (κυριολεκτικά και μεταφορικά), όπως η Λερναία Υδρα της ελληνικής μυθολογίας, απ' όπου το γκρουπ εμπνεύστηκε το όνομα...

Η νέα προσπάθεια των Ολλανδών, βαδίζει στη σταθερά ενός εμπορικού δίσκου, συνεπικουρούμενου από το πομπώδες στυλ τους, το οποίο κρύβει πολλές ατέλειες. Η φωνή της Sharon del Adel, είναι απίστευτα μελωδική και αισθησιακή, όμως δεν προσφέρεται για απαιτητικές βαριές συνθέσεις (όπως π.χ. η Kimberly Goss των Sinergy), κάτι που το γκρουπ αντιλήφθηκε από το gothic/doom ξεκίνημα της μπάντας το 1997. Πλέον, οι Temptation, ποντάρουν στη μελωδία, στα πιασάρικα ρεφρέν, στον κατάλληλο όγκο που προσφέρουν οι Robert Westerholt και η παρέα του, αλλά και στις συνεργασίες με γνωστούς τραγουδιστές, κάτι που προσέδωσε πολλά «συν» (συνταγή που αντιλήφθηκαν από τις μέρες του The Heart Of Everything).
Αν θα ξεχώριζα από τη λίστα των τραγουδιών, το Silver Moonlight, που θυμίζει τους παλιούς Temptation, μοιραία την παράσταση κλέβουν το Paradise (What About Us?), με την πρώην ντίβα των Nightwish, Tarja Turunen να συνοδεύει την del Adel, το ηλεκτρονικό Dangerous με τον Howard Jones (πρώην Blood Has Been Shed, Killswitch Engage), το... ραπ And We Run με τον TV σταρ, Xzibit, αλλά και το ραδιοφωνικό Whole World Is Watching, με τον Dave Pirner των Soul Asylum, που θα συγκινήσει κυρίως το γυναικείο ακροατήριο.
Επίσης, αξίζουν προσοχής, το εναρκτήριο Let Us Burn, που ταιριάζει γάντι στις φωνητικές χορδές τις del Adel και το ατμοσφαιρικό Edge Of The World με το βιολί και το τσέλο να κυριαρχούν. Οι πιο φανατικοί οπαδοί του γκρουπ θα βρουν ενδιαφέρουσα την πλήρη έκδοση του Hydra, με πολλές διασκευές και την instrumental απόδοση του άλμπουμ.
Οπως και να 'χει, οι Within Temptation, παρότι βγάζουν ένα εμπορικό δίσκο που φωνάζει από... μακριά, προσπαθούν να κρατήσουν κοντά τους και τον πιο απαιτητικό ακροατή που απαιτεί περισσότερο μέταλ στον ήχο τους. Το Hydra, είναι όντως μία Λερνάια Υδρα, με τη διαφορά πως όταν βρεθείς απέναντί της δε θες να την αποκεφαλίσεις, αλλά, αντιθέτως, να δεχθείς κάθε δάγκωμά της...

Η tracklisting:

01. Let Us Burn
02. Dangerous (feat. Howard Jones)
03. And We Run (Feat. Xzibit)
04. Paradise (What About Us?) (feat. Tarja)
05. Edge Of The World
06. Silver Moonlight
07. Covered By Roses
08. Dog Days
09. Tell Me Why
10. Whole World Is Watching (Feat. Dave Pirner)

CD II  (Bonus)
01. Radioactive (originally performed by Imagine Dragons) 
02. Summertime Sadness (originally performed by Lana del Ray)
03. Let Her Go (originally performed by Passenger) 
04. Dirty Dancer (originally performed by Enrique Iglesias) 
05. And We Run (Evolution track)
06. Silver Moonlight (Evolution track)
07. Covered By Roses (Evolution track)
08. Tell Me Why (Evolution track)

CD III (Instrumental)
01. Let Us Burn
02. Dangerous
03. And We Run
04. Paradise (What About Us?)
05. Edge Of The World
06. Silver Moonlight
07. Covered By Roses
08. Dog Days
09. Tell Me Why
10. Whole World Is Watching

THE SHADOW
Aξιολόγηση: 7>10


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...