Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Accept - Blind Rage [2014]


Aν κάποτε είχα σε εκτίμηση τους Accept, από το Blood Of The Nations (2010) και έπειτα, έχω γίνει φανατικός οπαδός τους. Τι κι αν ο πολύς Udo Dirkschneider αποτελεί μακρινό παρελθόν για το γκρουπ, ο (γερό)λύκος Wolf Hoffmann κρατάει τη «σημαία» του heavy metal ψηλά και μαζί με τους υπόλοιπους εκλεκτούς φίλους του, μας χαρίζουν ακόμη ένα μοναδικό στολίδι· το Blind Rage...


Για τρίτο συνεχόμενο άλμπουμ, η εποχή Mark Tornillo δείχνει πως έχει ανανεώσει το θρυλικό γκρουπ, το οποίο συνεχίζει να παράγει αριστουργήματα με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Το Blind Rage θα μπορούσε να αποτελεί το τρίτο μέρος μίας σπουδαίας τριλογίας (μαζί με τα Blood Of The Nations και Stalingrad), με τη διαφορά ότι η τελευταία δουλειά «στέκεται» και στα αυτιά οπαδών οποιουδήποτε μουσικού ιδιώματος.
Οι συνθέσεις είναι καλοδουλεμένες και, παρότι groove-άρουν απίστευτα, έχουν ως κεντρικό άξονα τη μελωδία ή ένα πιο «πιασάρικο» ρεφρέν, γεγονός που κάνει το άλμπουμ πιο ελκυστικό σε μια ευρύτερη μάζα φίλων του metal και ουσιαστικά, επανασυστήνει τους Accept στις νεότερες ηλικίες, χωρίς να γίνεται -αυτό που λέμε- εμπορικό. Ειδικά, η έμπνευση του Hoffmann να συμπεριλάβει στο σόλο του τελευταίου κομματιού του άλμπουμ, Final Journey, το εισαγωγικό μέρος από τη σουίτα «Πρωί» του Edvard Grieg, αλλά και η «τεχνοτροπία» των στίχων, που παραπέμπει στη μοναξιά του ήρωα θεατρικού δράματος, «Πέερ Γκιντ» του Ίψεν, καταδεικνύει για πολλοστή φορά το εύρος και το επίπεδο της συγκεκριμένης μουσικής, αλλά και των ιδίων, φυσικά.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι φοβεροί και τρομεροί Accept βροντοφωνάζουν «παρών», λίγες ημέρες μετά το σπουδαίο Redeemer Of Souls των Judas Priest, κάνοντας το φετινό καλοκαίρι, ένα από τα πιο καυτά της ιστορίας. H αναγέννηση τέτοιων γκρουπ, ειδικά στις μέρες μας, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Η tracklisting:

1. Stampede 5:14 
2. Dying Breed 5:21
3. Dark Side of My Heart 4:37
4. Fall of the Empire 5:45
5. Trail of Tears 4:08
6. Wanna Be Free 5:37
7. 200 Years 4:30
8. Bloodbath Mastermind 5:59
9. From the Ashes We Rise 5:43
10. The Curse 6:28
11. Final Journey 5:02
Total length: 62:25


ΤΗΕ SHADOW
Αξιολόγηση: 9>10


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...