Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Judas Priest - Redeemer Of Souls [2014]


Kάποιοι βιάστηκαν να ξεγράψουν το heavy metal. Kάποιοι βιάστηκαν να ξεγράψουν ακόμη και αυτούς τους ίδιους, κυρίως μετά τη φυγή του ΚΚ Downing. Kαι οι Judas Priest, όχι μόνο διέψευσαν τους πάντες με το 17o άλμπουμ τους Reedemer Of Souls, αλλά κατέδειξαν ότι η μεταλλική άβυσσός τους είναι τόσο μεγάλη και αστείρευτη, που εν έτει 2014 -40 ολόκληρα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους από το άθλιο Μπέρμιγχαμ- παραμένουν νέοι και με τρομακτική όρεξη για πολλά πράγματα ακόμη...


«Welcome to my world of steel» υπό τους ήχους καταιγίδας, είναι το καλωσόρισμα, ο πρώτος στίχος του άλμπουμ από το φονικό Dragonaut και μερικά δευτερόλεπτα μετά, διαπιστώνεις ότι το ατσάλι τους παραμένει λαμπερό και αναλλοίωτο, ακόμη και με την προσθήκη ενός τόσο διαφορετικού κιθαρίστα στο γκρουπ, όπως ο Richie Faulkner. O 34χρονος Εγγλέζος καταφέρνει με τη Gibson του, να φρεσκάρει τις συνθέσεις και τον ήχο των Priest, δίχως να τον παραμορφώσει. Το γκρουπ σφύζει από επιθετικότητα και τσαμπουκαλεμένα ριφ που αγαπήσαμε τόσα χρόνια, ενώ εκεί έρχεται η πινελιά του Faulkner, να δώσει πιο ροκ εν ρολ γεύση, να κάνει το... κεφαλοκλείδωμα στον ακροατή στο καταλληλότερο σημείο (βλ. τα θεσπέσια Ηell & Back, Sword of Damocles και το Sabbathικό, Crossfire), την ώρα που τα ρίχτερ του Tipton και του Τravis έχουν ανοίξει τη γη κάτω από τα πόδια.

Το άλμπουμ αν και ξεπερνά σε διάρκεια τη μία ώρα, δεν κουράζει ούτε δευτερόλεπτο. Η παραγωγή είναι εξαιρετική, πεντακάθαρη και ο Halford στέκεται απίστευτα καλά (να 'ναι καλά το στούντιο) για αυτά που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στα live. Δε θα μπω στον πειρασμό να ξεχωρίσω κομμάτια. Το Reedemer Of Souls «πίνεται» μονορούφι και κάνει αυτό που δηλώνει ο τίτλος του στην ψυχή κάθε παραδοσιακού οπαδού του heavy metal.
Δε γνωρίζω τι αποδοχή θα έχει (δεκάρα δε δίνω), αλλά είμαι πεπεισμένος πως αν αυτό το άλμπουμ κυκλοφορούσε στα 80's, σήμερα θα μιλάγαμε για ένα από τα κορυφαία άλμπουμ της ιστορίας τους. Είναι πραγματικά άθλος για ένα γκρουπ που βρίσκεται 40 ολόκληρα χρόνια στο δρόμο, με τα βασικά μέλη πάνω από τα 60 έτη, όχι μόνο να βγάζουν τέτοιο αποτέλεσμα, αλλά να στοχεύουν διάνα σε ένα νέο μέλος. Το αριστουργηματικό Beginning Of The End στο φινάλε, σε ύφος Sad Wings Of Destiny, με έστειλε πραγματικά! Το heavy metal ζει!

Η Tracklisting:

1. Dragonaut     4:26
2. Redeemer of Souls     3:58
3. Halls of Valhalla     6:04
4. Sword of Damocles     4:54
5. March of the Damned     3:55
6. Down in Flames     3:56
7. Hell & Back     4:46
8. Cold Blooded     5:25
9. Metalizer     4:37
10. Crossfire     3:51
11. Secrets of the Dead     5:41
12. Battle Cry     5:18
13. Beginning of the End     5:07

Total length: 61:58

ΤΗΕ SHADOW
Αξιολόγηση: 10>10


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...